Chokolademousse af Amazonas 61% & Vaniljesyltet appelsin
Af Thomas Herman
Ingredienser
Chokolademousse
200 g mørk Summerbird chokolade - Amazonas 61%
1 dl æggeblommer (5-6 æggeblommer)
40 g sukker
2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)
1 knsp. salt
4 dl piskefløde
10 g kakaonibs
Citronmelisse
Syltede appelsiner
2 stk. små appelsiner, skåret i tynde skiver og fri for kerner
600 g sukker
5 dl vand
1/2 citron, saften heraf
1 stang vanilje
Sådan gør du
01 - Chokolademousse
-
Hak chokoladen fint og smelt den stille og roligt i en skål over et vandbad. Skålen må helst ikke røre bunden af gryden. Tag af varmen når chokoladen er smeltet.
-
Pisk samtidig æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst - det som nogen kalder en ”æggesnaps”.
-
Pisk æggehvider og salt indtil hviderne er faste og skummende. Pisk fløden let stiv.
-
Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet.
-
Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse.
-
Vend forsigtigt den letpiskede fløde i sammen med kakaonibs.
-
Kom moussen i portionsskåle og sæt dem på køl, til moussen har sat sig, ca. 4 timer.
02 - Vaniljesyltede appelsiner
-
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene i en smule af sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.
-
Kom appelsinskiverne i en gryde, tilsæt koldt vand og kog dem op. Dræn herefter vandet og skyl dem grundigt. Gentag denne proces 3 gange så en stor del af bitterheden fra skallen fjernes.
-
Kom sukker, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronsaft og vand i en gryde og kog op til sukkeret er opløst.
-
Tilsæt appelsinskiverne og kog dem forsigtigt i sukkerlagen i ca. 40 minutter, eller til de er møre, og sukkerlagen har fået en sirupslignende konsistens.
-
Kom herefter appelsinskiver og lage i en passende beholder og køl ned.
Servering
-
Tag mousserne ud fra køl 5 minutter før servering, så de smider kulden.
-
Riv evt. lidt chokolade på toppen.
-
Afdryp en passende mængde syltede appelsinskaller og anret dem på toppen af moussen. Pynt evt. med lidt citronmelisse.