Varm Amber chokolade med kaffe, kanel & vanilje
Af Thomas Herman


Ingredienser
1/2 stang vanilje
20 g smør
2 kanelstænger
1 l sødmælk
275 g Summerbird Amber chokolade, groft hakket
2 dl. kraftig kaffe
Andet
Lidt flødeskum

Sådan gør du
01
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kom smørret i en tykbundet gryde og lad det bruse op.
- Sauter vaniljekorn, vaniljestang og kanelstænger heri et kort øjeblik.
- Tilsæt nu mælk og Amber chokolade i gryden og bring det langsomt tæt på kogepunktet under omrøring til chokoladen er smeltet.
- Træk herefter chokoladen fra varmen og lad den trække smag af krydderierne 5 minutter.
- Sigt chokoladen over i en ny gryde og tilsæt kaffen, varm den yderligere op og serverer den straks .
- Dekorer med flødeskum.
OBS. Ønsker man en børne venlig udgave uden kaffe, kan denne sagtens undlades.