Product added to basket

Tiramisu

Dessert til 6 personer.

 


 Af Thomas Herman

Ingredienser

1 stang vanilje

5 æggeblommer

75 g flormeslis

400 g mascarpone

3 1/2 dl piskefløde

1 økologisk citron, revet skal

120 g + 50 g Summerbird chokolade Amber

6 dl espressokaffe

4 spsk. amaretto (mandellikør)

30 stk. ladyfingers

100 g ristede hasselnødder

kakaopulver

 

 

Sådan gør du

 

 01

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
  3. Bland mascarpone, piskefløde og citronskal, og pisk det stift.
  4. Vend forsigtigt fløde/mascarponecremen ned i æggemassen med en dejskraber, og pisk til en let creme.
  5. Hak 150 g Amber-chokolade groft, og vend sammen med mascarponecremen.
  6. Bland espressokaffe og Amaretto, og dyp ladyfingers lynhurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt og ikke gennemvædes.
  7. Byg op: Læg ladyfingers på et aflangt fad. Fordel halvdelen af cremen henover, derefter et nyt lag ladyfingers, og top med resten af cremen.
  8. På køl: Lad desserten stå på køl i mindst 4 timer - eller endnu bedre natten over.

 

Severing

Hak hasselnødderne groft, og drys henover desserten. Riv 50 g Amber-chokolade ud over, og sigt lidt kakaopulver øverst.