
Tiramisu
Dessert til 6 personer.
Af Thomas Herman



Ingredienser
1 stang vanilje
5 æggeblommer
75 g flormeslis
400 g mascarpone
3 1/2 dl piskefløde
1 økologisk citron, revet skal
120 g + 50 g Summerbird chokolade Amber
6 dl espressokaffe
4 spsk. amaretto (mandellikør)
30 stk. ladyfingers
100 g ristede hasselnødder
kakaopulver
Sådan gør du
01
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
- Bland mascarpone, piskefløde og citronskal, og pisk det stift.
- Vend forsigtigt fløde/mascarponecremen ned i æggemassen med en dejskraber, og pisk til en let creme.
- Hak 150 g Amber-chokolade groft, og vend sammen med mascarponecremen.
- Bland espressokaffe og Amaretto, og dyp ladyfingers lynhurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt og ikke gennemvædes.
- Byg op: Læg ladyfingers på et aflangt fad. Fordel halvdelen af cremen henover, derefter et nyt lag ladyfingers, og top med resten af cremen.
- På køl: Lad desserten stå på køl i mindst 4 timer - eller endnu bedre natten over.
Severing
Hak hasselnødderne groft, og drys henover desserten. Riv 50 g Amber-chokolade ud over, og sigt lidt kakaopulver øverst.