Product added to basket

Tærte på Amazonas 61% med hvid chokolade, hyldeblomst panna cotta & hyldeblomstsyltede rabarber

Dessert til 6 personer - 2 små tærter pr. person.  


 

 

 Af Thomas Herman

 

 

Ingredienser 

Syltede rabarber 

200 g rabarber, skyllet grundigt

1/2 vaniljestang 

1 spsk. rørsukker

2 dl vand

2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

1/2 citron, saften heraf

 

Hvid chokolade & hyldeblomst panna cotta

75 g hvid Summerbird chokolade, White Vanilla

1,5 dl piskefløde

1,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft

1 tsk. rørsukker

1/2 vaniljestang

2 blade husblas

1/2 citron, skallen herfra

 

Servering

12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokolade skåle 

Sådan gør du

01

Syltede rabarber 

  1. Skær top og bund af rabarberne, skær dem i skiver på ca. 1-1,5 cm tykkelse og kom dem i en passende beholder.
  2. Skrab kornene ud af en 1/2 vaniljestang og knus kornene ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden. 
  3. Kog vand, hyldeblomstsaft, vaniljesukker og en 1/2 vaniljestang op i en gryde, og træk herefter gryden fra varmen.
  4. Tilsæt citronsaften og lad hyldeblomstlagen stå et par minutter, så den falder lidt i temperatur. 
  5. Hæld herefter lagen over rabarberne, så de er dækket. 
  6. Lad de syltede rabarber stå på bordet indtil de opnår stuetemperatur, og opbevar dem herefter på køl. Man kan med fordel sylte rabarberne dagen før.  

02

Hvid chokolade & hyldeblomst panna cotta

  1. Hak den hvide chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side. 
  2. Skrab kornene ud af en 1/2 vaniljestang og knus dem ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden. 
  3. Varm fløde, hyldeblomstsaft, vaniljesukker og en 1/2 vaniljestang op til lige under kogepunktet og træk gryden fra varmen. 
  4. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. 
  5. Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris, indtil det er smeltet. 
  6. Tilsæt til sidst revet citronskal. 
  7. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i væsken.
  8. Lad blandingen afkøle helt. 
  9. Fordel Panna Cotta-cremen i de 12 chokolade skåle, og sæt dem på køl i minimum 4 timer. 

Servering

  1. Tag rabarber og tærter ud fra køl 10 min før servering, så de smider kulden. 
  2. Dræn syltelagen fra rabarberne og afdryp dem let på et rent klæde. 
  3. Anret rabarberne på toppen af tærterne, og pynt eventuelt med frisk mynte, lidt spiselige blomster eller lignende. 
  4. Server gerne tærterne med en kugle hyldeblomstsorbet.