
Tærte på Amazonas 61% med hindbærganache, friske hindbær & pistacie
Dessert til 6 personer - 2 små tærter pr. person.
Af Thomas Herman



Ingredienser
Hindbærganache
1/2 dl fløde
1,25 dl koncentreret hindbærsaft
50 g smør
120 g Guayas 71% chokolade
1 knivspids salt
Servering
12 stk. Tartelet - Amazonas 61% chokoladeskåle
Friske hindbær
Hakket pistacie

Sådan gør du
01
Hindbærganache
- Hak chokoladen fint.
- Skær smørret i tern og sæt det på køl.
- Lun fløde, hindbærsaft og salt i en gryde.
- Tilsæt den hakkede chokolade, og lad den smelte ud blandingen under omrøring.
- Træk gryden fra varmen, og lad massen falde en smule i temperatur.
- Pisk det kolde smør ud i ganachen lidt efter lidt.
- Når ganachen har nået stuetemperatur, fordeles den i de 12 chokoladeskåle.
- Sæt chokoladeskålene på køl natten over, eller indtil ganachen har sat sig.

Servering
- Tag de 12 chokoladeskåle ud fra køl 5 minutter før servering.
- Fordel dem på 6 tallerkener og pynt hver chokoladeskål med friske hindbær og et drys hakket pistacie.
- Server gerne tærterne med en kugle hindbærsorbet eller vaniljeis.