Product added to basket

Tærte på Amazonas 61% med Amber-chokolademousse, marcipan og ribs

Dessert til 6 personer - 2 små tærter pr. person.  


 

 

 Af Mikael Grønlykke

 

 

Ingredienser  

12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokoladeskåle

100 g. Summerbird marcipan

Lidt flormelis

125 g. fløde

30 g. Amber Noir chokolade

1 bakke ribs

 

Sådan gør du

01

Marcipanbunde 

  1. Rul marcipanen ud i ca. 1 cm tykkelse sammen med lidt flormelis, så det ikke klistrer.
  2. Udstik 12 forme med kageudstikkere, eller et glas på 35 mm i diameter.
  3. Læg nu marcipanformene i bunden af chokoladeskålene.

Chokolademousse 

  1. Hæld fløden i en kasserolle, og temperer den ved stuetemperatur i et par timer, så den ikke længere er iskold.
  2. Pisk herefter fløden let flødeskum.
  3. Smelt chokoladen over vandbad, vend den ned i den letpiskede flødeskum, forsigtigt og i ganske kort tid.
  4. Fyld chokolademoussen i en sprøjtepose og sprøjt massen ovenpå marcipanbundene.

Servering

  1. Pynt til sidst tærterne med friske ribs.
  2. Kan evt. serveres med en kugle vaniljeis.