
Tærte på Amazonas 61% med Amber-chokolademousse, marcipan og ribs
Dessert til 6 personer - 2 små tærter pr. person.
Af Mikael Grønlykke



Ingredienser
12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokoladeskåle
100 g. Summerbird marcipan
Lidt flormelis
125 g. fløde
30 g. Amber Noir chokolade
1 bakke ribs

Sådan gør du
01
Marcipanbunde
- Rul marcipanen ud i ca. 1 cm tykkelse sammen med lidt flormelis, så det ikke klistrer.
- Udstik 12 forme med kageudstikkere, eller et glas på 35 mm i diameter.
- Læg nu marcipanformene i bunden af chokoladeskålene.

Chokolademousse
- Hæld fløden i en kasserolle, og temperer den ved stuetemperatur i et par timer, så den ikke længere er iskold.
- Pisk herefter fløden let flødeskum.
- Smelt chokoladen over vandbad, vend den ned i den letpiskede flødeskum, forsigtigt og i ganske kort tid.
- Fyld chokolademoussen i en sprøjtepose og sprøjt massen ovenpå marcipanbundene.

Servering
- Pynt til sidst tærterne med friske ribs.
- Kan evt. serveres med en kugle vaniljeis.