
Rabarber trifli
Dessert til 4 personer
Af Thomas Herman


Ingredienser (Rabarber kompot)
500 g rabarber, uden top og bund
100 g rørsukker
1/2 dl rabarbersaft
1 stk. vaniljestang
evt. citronsaft
Ingredienser (Amber-chokoladecream)
60 g Amber-chokolade
2,5 dl piskefløde
1 økologisk citron, skallen heraf
1/2 vaniljestang

Sådan gør du
01
Rabarber kompot
- Skyl og rengør rabarberne grundigt og skær dem i 2 cm tykkelse.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af rørsukkeret, således at kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kom rabarber, rørsukker, vaniljesukker, den tomme vaniljestang og rabarbersaft i en passende gryde.
- Lad det simre ved svag varme i 8-10 minutter uden låg, til man opnår samme konsistens som en kompot. Træk gryden fra varmen.
- Kom herefter kompotten i en passende beholder og lad den køle ned.
- Er den for syrlig, kan den smages til med en smule sukker og bliver den for sød, kan den smages til med en smule citronsaft.
02
Amber-chokoladecream
- Hak chokoladen fint og kom det i en skål.
- Kom fløde og revet citronskal i en kasserolle.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kog fløde, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal op. Afkøl fløden let og fjern vaniljestangen.
- Hæld herefter fløden, under omrøring over den hakkede chokolade til den er smeltet ud i fløden.
- Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer.
- Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.
Pynt
1 pose Amber-hasselnødder
Yndlingsurter, som f.eks. citronmelisse, citronverbena, mynte eller rød syre.
Hak Amber-hasselnødderne groft og kom en skefuld i 4 glas. Kom herefter en pæn skefuld rabarberkompot og Amber-chokoladecreme på toppen af de hakkede Amber-hasselnødder. Gentag dette, i yderligere et lag og sæt desserten på køl et par timer. Gem lidt hakkede Amber-hasselnødder til desserten skal serveres.
Servering
Tag desserterne ud fra køl 10 min. før servering, så de smider kulden en smule. Drys de resterende Amber-hasselnødder på toppen og pynt med lidt friske urter.