
Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade med friske brombær & Amber sommerfugle
Dessert til 6 personer
Af Thomas Herman



Mazarintærte
150 g Amber Classic-chokolade
250 g Summerbird marcipan
250 g sukker
250 g usaltet smør
125 g mel
125 g mandelmel
5 stk. hele æg
saft og skal af 1 økologisk citron
Creme fraiche rørt med vanilje
5 dl god Creme fraiche 38 %, gerne økologisk (man kan virkeligt smage forskel)
1 stang god vanilje
Andet
Flormelis
Friske brombær
10 stk. Amber sommerfugle

Sådan gør du
01
Mazarintærte
- Hak Amber Classic-chokoladen groft, og stil til side til senere.
- Riv marcipanen på et rivejern, og rør det sammen med sukkeret i en skål.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og bland det sammen med marcipanen og sukkeret.
- Smelt smørret i gryde, lad det køle en smule og hæld det i massen.
- Tilsæt mel og mandelmel og rør det i, til massen er jævn og glat.
- Kom til sidst den hakkede Amber Classic-chokolade i og rør godt.
- Smør en tærteform og drys den med sukker.
- Hæld dejen i tærteformen og bag den ved 170 grader i ca. 30-35 min. Tærten er færdig, når der ikke ikke følger dej med op, når man stikker i kagen.
- Når tærten er færdig køles den af.

Creme fraiche rørt med vanilje
- Skrab kornene ud af vaniljen, og rør kornene sammen med creme fraiche 38%.
- Pisk det herefter tykt. Pas dog på den ikke skiller.
- Opbevar cremen på køl til den skal bruges.

Servering
- Drys flormelis på toppen af mazarintærten og anret sporadisk friske brombær og Amber sommerfugle på toppen.
- Serverer tærten med den let piskede creme fraiche med vanilje.