
Klassisk rødgrød
Dessert til 4 personer
Af Thomas Herman


Ingredienser (Klassisk rødgrød)
500 g jordbær, rensede og rengjorte
1/2 vaniljestang
75 g rørsukker
1 dl god ribssaft
kartoffelmel
saft af 1 citron
Ingredienser (Hvid chokolade flødeskum)
100 g hvid chokolade, Summerbird White
5 dl piskefløde
1/2 vaniljestang
Andet
1 pose Summerbird rødgrød dragée mandler
friske jordbær, rensede, rengjorte og skåret i kvarte
friske hindbær, rengjorte
citron melisse

Sådan gør du
01
Klassisk rødgrød
- Halver jordbærrene hvis de er store.
- Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kog ribssaft, rørsukker, vanilje-rørsukkeret og den halve tomme vaniljestang op.
- Kom jordbærrene heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand.
- Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens.
- Når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver ”lang” og får en lidt klisteret konsistens.
- Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet.
- Smag grøden til med citronsaft og evt. en smule rørsukker. Fjern herefter vaniljestangen og køl grøden ned.
02
Hvid chokolade flødeskum
- Kom fløden i en kasserolle.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt kornene i fløden.
- Hak chokoladen fint og tilsæt ligeledes i fløden.
- Varm fløden, vaniljekorn og chokoladen forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet helt ud i fløden.
- Kom massen i en passede beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer.
- Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.
Servering
Vend ved servering friske kvartede jordbær samt hindbær i grøden. Den må gerne være tæt af bær - Gem lidt bær til pynt. Anret rødgrøden i 4 dybe tallerkner og kom en pæn skefuld af den hvide chokolade-flødeskum på toppen og pynt yderligere med en smule jordbær og hindbær. Drys lidt hakkede rødgrød drageé ud over og pynt evt. med lidt citron melisse.