Product added to basket

Klassisk rødgrød

Dessert til 4 personer

  


 

 Af Thomas Herman

 Ingredienser (Klassisk rødgrød)

500 g jordbær, rensede og rengjorte 

1/2 vaniljestang

75 g rørsukker

1 dl god ribssaft

kartoffelmel

saft af 1 citron 

 

Ingredienser (Hvid chokolade flødeskum)

100 g hvid chokolade, Summerbird White

5 dl piskefløde

1/2 vaniljestang

   

Andet

1 pose Summerbird rødgrød dragée mandler

friske jordbær, rensede, rengjorte og skåret i kvarte

friske hindbær, rengjorte

citron melisse

Sådan gør du


01 

Klassisk rødgrød

  1. Halver jordbærrene hvis de er store.
  2. Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  3. Kog ribssaft, rørsukker, vanilje-rørsukkeret og den halve tomme vaniljestang op.
  4. Kom jordbærrene heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand.
  5. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens.
  6. Når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver ”lang” og får en lidt klisteret konsistens.
  7. Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet.
  8. Smag grøden til med citronsaft og evt. en smule rørsukker. Fjern herefter vaniljestangen og køl grøden ned. 

 

 

02

Hvid chokolade flødeskum

  1. Kom fløden i en kasserolle.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt kornene i fløden.
  3. Hak chokoladen fint og tilsæt ligeledes i fløden.
  4. Varm fløden, vaniljekorn og chokoladen forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet helt ud i fløden. 
  5. Kom massen i en passede beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer. 
  6. Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket. 

 

 

Servering

Vend ved servering friske kvartede jordbær samt hindbær i grøden. Den må gerne være tæt af bær - Gem lidt bær til pynt. Anret rødgrøden i 4 dybe tallerkner og kom en pæn skefuld af den hvide chokolade-flødeskum på toppen og pynt yderligere med en smule jordbær og hindbær. Drys lidt hakkede rødgrød drageé ud over og pynt evt. med lidt citron melisse.