Product added to basket

Gudernes drik
 


 

Af Mikael Grønlykke

 

Ingredienser

1 stang vanilje

1 tsk. smør

1 tsk. kakaopulver

4 cm kanelstang

1 lille stump chili

1 ltr. sødmælk

1 spsk. rørsukker

200 g mørk Summerbird chokolade, Amazonas 61%

Lidt flødeskum

Sådan gør du

 

01

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i en smule af rørsukkeret med den flade side af en kniv. 
  2. Kom smørret i en tykbundet gryde, og lad det bruse op. Sauter vaniljekorn, vaniljestang, kakaopulver, kanelstang og chili ganske kort heri. 
  3. Tilsæt mælk, hakket chokolade og rørsukker, og bring det langsomt tæt på kogepunktet under omrøring, til chokoladen er smeltet. Mælken må ikke koge! 
  4. Tag gryden af varmen, og lad chokoladen trække med krydderierne yderligere 5 min. 
  5. Sigt chokoladen over i en ren gryde, varm op, og server straks. Pynt med flødeskum.