Gudernes drik
Af Mikael Grønlykke
Ingredienser
1 stang vanilje
1 tsk. smør
1 tsk. kakaopulver
4 cm kanelstang
1 lille stump chili
1 ltr. sødmælk
1 spsk. rørsukker
200 g mørk Summerbird chokolade, Amazonas 61%
Lidt flødeskum
Sådan gør du
01
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i en smule af rørsukkeret med den flade side af en kniv.
- Kom smørret i en tykbundet gryde, og lad det bruse op. Sauter vaniljekorn, vaniljestang, kakaopulver, kanelstang og chili ganske kort heri.
- Tilsæt mælk, hakket chokolade og rørsukker, og bring det langsomt tæt på kogepunktet under omrøring, til chokoladen er smeltet. Mælken må ikke koge!
- Tag gryden af varmen, og lad chokoladen trække med krydderierne yderligere 5 min.
- Sigt chokoladen over i en ren gryde, varm op, og server straks. Pynt med flødeskum.