Gateau Marcel
Dessert til 6 personer
Af Thomas Herman
Ingredienser (Gateau marcel)
200g mørk chokolade Guayas 71 %
200g usaltet smør
200g sukker
7 æggeblommer
5 æggehvider
Andet
30g usaltet smør
en smule sukker
kakao
springform
Sådan gør du
01
- Hak chokoladen og skær smør i tern. Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad.
- Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret.
- Tag den smeltede chokolade/smør blanding af varmen og rør i det, så det samler sig.
- Vend forsigtigt chokolade/smør blandingen op i de luftige æggeblommer, lidt efter lidt.
- Vend afslutningsvist æggehviderne forsigtigt i blandingen til en homogen masse.
02
- Smør en springform grundigt med smør og drys med sukker.
- Vend formen på hovedet og bank den let, således at den overskydende sukker bankes af.
- Kom halvdelen af massen i springformen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
- Sæt resten af massen på køl.
- Når kagen er færdigbagt, køles den ned - gerne i køleskabet.
- Når kagen er afkølet smøres resten af massen på toppen i et jævnt lag og kagen sættes tilbage på køl.
- Lad herefter kagen sætte sig i ca. 2 timer inden servering.
Servering
Pynt kagen med vores legendariske sommerfugle, Puré Amande og Amber, samt friske sommerbær og mynte. Serverer evt. kagen med en frisk hindbærsorbet eller vaniljeis