Forårscheesecake med Summerbird-påskeæg, hvid chokolade & citron
Af Thomas Herman
Ingredienser
Tærtebunden
175 g gode kiks, f.eks. Digestive
160 g saltet smør
50 g hvid chokolade, Summerbird White
Hvid chokolade & citron cheesecake
100 g hvid chokolade, Summerbird White
300 g mascarpone
1 dl creme fraiche 18%
1 vaniljestang
4 blade husblas
1/2 citron, saft og skal
30 g flormelis
2 dl piskefløde
Andet
9 Classic Eggs
Pistacienødder
Citronmelisse
Evt. lidt spiselige blomster
Sådan gør du
01
Tærtebunden
-
Hak den hvide chokolade fint.
-
Blend kiksene til rasp.
-
Smelt smørret og tilsæt til raspen og herefter den hakkede hvide chokolade.
-
Fordel blandingen i en springform foret med bagepapir, pres kiksebunden godt sammen og lad den sætte sig på køl.
02
Hvid chokolade & citron cheesecake
-
Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over et vandbad.
-
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
-
Pisk mascarpone, creme fraiche, vaniljekorn, flormelis og citronskal grundigt sammen.
-
Pisk fløden til en let skum.
-
Udblød husblassen i koldt vand, pres vandet ud og opløs den i lun citronsaft.
-
Nu skal det gå stærkt - rør den smeltede chokolade i mascarponeblandingen, tilsæt herefter den smeltede husblas under omrøring og vend afslutningsvis den let piskede fløde i.
-
Fordel massen over kiksebunden, glat den ud og lad kagen sætte sig på køl i 4 timer.
Servering
Pynt ved servering kagen med påskeæg, hakkede pistacienødder, citronmelisse og evt. lidt spiselige blomster.