Product added to basket

Forårscheesecake med Summerbird-påskeæg, hvid chokolade & citron

  


 

 Af Thomas Herman

 

 

Ingredienser 

Tærtebunden

175 g gode kiks, f.eks. Digestive

160 g saltet smør

50 g hvid chokolade, Summerbird White

 

Hvid chokolade & citron cheesecake

100 g hvid chokolade, Summerbird White

300 g mascarpone

1 dl creme fraiche 18%

1 vaniljestang

4 blade husblas

1/2 citron, saft og skal

30 g flormelis

2 dl piskefløde

 

Andet

9 Classic Eggs

Pistacienødder 

Citronmelisse

Evt. lidt spiselige blomster

Sådan gør du

01

Tærtebunden 

  1. Hak den hvide chokolade fint.

  2. Blend kiksene til rasp.

  3. Smelt smørret og tilsæt til raspen og herefter den hakkede hvide chokolade.

  4. Fordel blandingen i en springform foret med bagepapir, pres kiksebunden godt sammen og lad den sætte sig på køl.

02

Hvid chokolade & citron cheesecake

  1. Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over et vandbad.

  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  3. Pisk mascarpone, creme fraiche, vaniljekorn, flormelis og citronskal grundigt sammen.

  4. Pisk fløden til en let skum.

  5. Udblød husblassen i koldt vand, pres vandet ud og opløs den i lun citronsaft.

  6. Nu skal det gå stærkt - rør den smeltede chokolade i mascarponeblandingen, tilsæt herefter den smeltede husblas under omrøring og vend afslutningsvis den let piskede fløde i.

  7. Fordel massen over kiksebunden, glat den ud og lad kagen sætte sig på køl i 4 timer.  

Servering

Pynt ved servering kagen med påskeæg, hakkede pistacienødder, citronmelisse og evt. lidt spiselige blomster.