Chokolademousse "Guayas"
Dessert til 4 personer.
Af Thomas Herman
Ingredienser
200 g mørk Summerbird chokolade, GUAYAS 71%
1 dl æggeblommer (5-6 æggeblommer)
40 g sukker
2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)
1 knsp. salt
4 dl piskefløde
10 g kakaonibs
30 g tørrede tranebær, skåret i mindre stykker
Sådan gør du
01
- Hak chokoladen fint, og smelt den stille og roligt over vandbad i en skål, der helst ikke må røre bunden af gryden. Tag fra varmen, når chokoladen er smeltet.
- Pisk imens æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst, eller som man siger, er blevet til en ”æggesnaps”.
- Pisk æggehvider og salt, til hviderne er faste og skummende.
- Pisk fløden let stiv.
- Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet.
- Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse.
- Vend forsigtigt den letpiskede fløde i samt kakaonibs og tørrede tranebær.
02
På køl: Kom moussen i portionsskåle, og sæt dem på køl til moussen har sat sig, ca. 4 timer.