
Chokolade iscreme med bær
Af Thomas Herman
Solvarme fra haven, eller vilde og friskplukket fra skoven.
Brombær er en uundværlig del af den danske sensommer – og sæsonen er så lang, at man kan spise sig mæt og høj i søde, syrlige, mørkerøde bær.
Denne opskrift fremhæver brombærrenes friske smagsnuancer ved hjælp af sødme fra marengsen og chokoladeisens intensitet.


INGREDIENSER
(4 pers)
100 g æggehvider
1 knivspids salt
200 g sukker
1 tsk. eddike
1/2 tsk. Maizena
2,5 dl piskefløde
100 g Summerbird chokolade Amazonas 61 %
1/2 l Summerbird Chocolate is


Sådan gør du
01
Forvarm ovnen til 110 grader.
Pisk æggehvider og salt luftige, men ikke stive.
Tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes grundigt. Når alt sukkeret er pisket i, tilsættes eddiken og maizenaen.
Pisk herefter grundigt indtil marengsen er helt stiv, sej og blank. Fordel nu marengsmassen på bagepapir i 4 runde cirkler og giv dem et lille tryk i midten, så der former sig en lille fordybning. Bag herefter marengsen i den forvarmede ovn i ca. 2 timer.
Tag marengsen ud og lad den afkøle helt inden du forsigtigt fjerner den fra bagepapiret og løfter den over på tallerkner.
Hak eller riv chokoladen. Pisk fløden til skum og vend den sammen med chokolade.
02
Anret de sprøde marengs på tallerkner og fordel flødeskummet herpå. Afslut med friske bær samt en stor kugle chokoladeis og rød syre.