
Amber tærte
Dessert til 4 personer - 2 stk. pr. person
Af Thomas Herman


Ingredienser (Amber-tærtebund)
200 g Amber-chokolade
8 stk. små tærteforme med fast bund - 6,5 cm
Andet
1 bøtte Summerbird vaniljeis
1 pose Strawberry fields forever, jordbærmandler
Solmodne jordbær
evt. lidt rød syre

Sådan gør du
01
Disse støbte chokoladetærtebunde, bliver klart bedst, hvis man formår kunsten at temperere chokoladen først.
- Den temperede chokolade hældes i formene, således at chokoladen fordeler sig jævnt i hele formen, men pas dog på at chokoladen ikke bliver for tyk.
- Sørg for at skrabe kanten helt ren og jævn.
- Lad herefter chokoladen hærde grundigt og tag forsigtigt de støbte skaller ud af formen.
- Hvis man ikke har hånd om temperering, kan man blot smelte chokoladen og fordele den i formene som beskrevet.
- Herefter hærder man chokoladen på køl og når den har sat sig, kan skallerne fjernes fra formen.
- Skallerne skal opbevares på køl, da de ellers smelter for hurtigt.
02
- Tag isen ud fra frys 20 min. før servering.
- Rengør og skær jordbærrene i passende stykker. Hak jordbærmandlerne groft.
Servering
Kom en passende mængde vaniljeis i hver tærtebund. Top isen med jordbær, hakkede jordbærmandler og evt. lidt rød syre.