Product added to basket

Amber tærte

Dessert til 4 personer - 2 stk. pr. person

  


 

 Af Thomas Herman

 

 

 

 

Ingredienser (Amber-tærtebund)

200 g Amber-chokolade

8 stk. små tærteforme med fast bund - 6,5 cm

 

 

Andet

1 bøtte Summerbird vaniljeis

1 pose Strawberry fields forever, jordbærmandler

Solmodne jordbær

evt. lidt rød syre

 

 

Sådan gør du


01 

Disse støbte chokoladetærtebunde, bliver klart bedst, hvis man formår kunsten at temperere chokoladen først.

  1. Den temperede chokolade hældes i formene, således at chokoladen fordeler sig jævnt i hele formen, men pas dog på at chokoladen ikke bliver for tyk.
  2. Sørg for at skrabe kanten helt ren og jævn.
  3. Lad herefter chokoladen hærde grundigt og tag forsigtigt de støbte skaller ud af formen.
  4. Hvis man ikke har hånd om temperering, kan man blot smelte chokoladen og fordele den i formene som beskrevet.
  5. Herefter hærder man chokoladen på køl og når den har sat sig, kan skallerne fjernes fra formen.
  6. Skallerne skal opbevares på køl, da de ellers smelter for hurtigt.

 

 

02

  1. Tag isen ud fra frys 20 min. før servering.
  2. Rengør og skær jordbærrene i passende stykker. Hak jordbærmandlerne groft.

 

Servering

Kom en passende mængde vaniljeis i hver tærtebund. Top isen med jordbær, hakkede jordbærmandler og evt. lidt rød syre.