Product added to basket

Amber småkager

 


 

Ingredienser

250 g blødt smør

125 g brun farin 

125 g sirup

1 tsk. Stødt nellike

1 tsk. Stødt kardemomme

1 tsk. Stødt kanel

1/4 tsk. Salt

2 sammenpiskede æg

300 g mel

1 tsk. Natron

100 g mandler, hakkede

150 g summerbird Amber-chokolade, hakket. 

Sådan gør du

 

01

  1. Rør smør, brun farin, sirup, nellike, kardemomme, kanel og salt let og luftigt.
  2. Tilsæt herefter æggene, lidt ad gangen.
  3. Rør herefter dejen grundigt igennem. Bland mel og natron og rør dette ind i det luftige smør. 
  4. Tilsæt de hakkede mandler og chokoladen og rør det grundigt ind i dejen.
  5. Sæt dejen på køl et par timer eller til den har sat sig.
  6. Kom bagepapir på en bageplade, rul nu små kugler af dejen på ca. 10 - 15 g. Giv hver kugle et jævnt tryk, således de bliver ca. 1/2 cm høje runde oblater.
  7. Sørg for at der er mellemrum, da dejen flyder en smule ud.
  8. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 160° C. uden varmluft ca. 12 - 14 min eller til de er gyldne.
  9. Lad dem afkøle let på bagepladen, løft dem herefter over på en rist og afkøl dem færdig. Opbevares tørt i en lufttæt beholder.