
Amber småkager


Ingredienser
250 g blødt smør
125 g brun farin
125 g sirup
1 tsk. Stødt nellike
1 tsk. Stødt kardemomme
1 tsk. Stødt kanel
1/4 tsk. Salt
2 sammenpiskede æg
300 g mel
1 tsk. Natron
100 g mandler, hakkede
150 g summerbird Amber-chokolade, hakket.

Sådan gør du
01
- Rør smør, brun farin, sirup, nellike, kardemomme, kanel og salt let og luftigt.
- Tilsæt herefter æggene, lidt ad gangen.
- Rør herefter dejen grundigt igennem. Bland mel og natron og rør dette ind i det luftige smør.
- Tilsæt de hakkede mandler og chokoladen og rør det grundigt ind i dejen.
- Sæt dejen på køl et par timer eller til den har sat sig.
- Kom bagepapir på en bageplade, rul nu små kugler af dejen på ca. 10 - 15 g. Giv hver kugle et jævnt tryk, således de bliver ca. 1/2 cm høje runde oblater.
- Sørg for at der er mellemrum, da dejen flyder en smule ud.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn på 160° C. uden varmluft ca. 12 - 14 min eller til de er gyldne.
- Lad dem afkøle let på bagepladen, løft dem herefter over på en rist og afkøl dem færdig. Opbevares tørt i en lufttæt beholder.