
Pavlova med Amber classic, Amber dragée og brombær
Dessert til 4 personer
Af Thomas Herman



Ingredienser
100 g æggehvider
1 knivspids salt
200 g sukker
1/2 tsk. eddike
1/2 tsk. Maizena
2,5 dl piskefløde
50 g Summerbird Amber Classic
1 pose Summerbird Amber dragée
150 g brombær
150 g blåbær
evt. blåbær- eller brombær pulver

Sådan gør du
01
- Forvarm ovnen til 100 grader.
- Pisk æggehvider og salt luftige, men ikke stive. Tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes grundigt.
- Når alt sukkeret er pisket i, tilsættes eddiken og maizenaen. Pisk herefter indtil marengsen er helt stiv, sej og blank.
- Fordel nu marengsmassen på bagepapir i 4 runde cirkler og giv dem et lille tryk i midten, så der former sig en lille fordybning. (De må godt være lidt rustikke i udtrykket.)
- Bag herefter marengsen i den forvarmede ovn i ca. 2 timer.
- Tag marengsen ud og lad den afkøle helt, inden de forsigtigt fordeles på 4 tallerkener.
Servering
- Drys lidt blåbær- eller solbær pulver over hver enkel marengs gennem en sigte. Riv Amber Classic.
- Pisk fløden til skum og fordel den på marengsen.
- Afslut med friske bær. groft hakket Amber dragée og evt. rød syre.